onsdag 30 mars 2016

PÅSKLOV

Nu är påsken över, men några grupper har fortfarande påsklov. Nästa vecka rullar det på som vanligt igen. I april har vi en helgkurs som heter Keramik för trädgården då man bland annat kan göra krukor och planteringskärl. Kursen är redan fulltecknad, men man kan ju göra krukor på våra terminskurser också!


 PERSONALTRÄFF

För några veckor sedan träffades vi som jobbar på keramikavdelningen för att göra något kul tillsammans. Vi körde en "lek" som gick ut på att påbörja någonting och sedan skicka vidare i tre steg för att se vad det blev. Ungefär som när man påbörjar en teckning med ett huvud och sedan ska nästa fortsätta på kroppen osv. Det blev många glada skratt!

onsdag 16 mars 2016


NY BLANDGLASYR

Nu finns det en alldeles färsk blandglasyr att testa. Vad sägs om färgen igloo, isigt blågrön ton som känns lika fräsch som vårens första dag. Det finns bara en hink eftersom den tillkommit genom en blandning av olika utgående glasyrrester. Så håll till godo!


söndag 13 mars 2016


NU HAR DET BLIVIT LÄTTARE ATT HITTA TILL OSS

VÄLKOMMEN!

Från Haga Östergata 2...


...och från stora entrén, Södra Allégatan 1B


FULL FART FRAMÅT

Nu är våren äntligen i antågande och på våra kurser spritter det av kreativitet och skaparkraft.  Här är bilder från tisdagsgruppen 19.
onsdag 9 mars 2016


TESTING TESTING

För ett par veckor sedan fick vi ett materialprov från Mud Market på porslinsark. Det är väldigt tunna ark av porslinsmassa som ser ut som vanliga pappersark. Man fuktar det och kan sedan klippa eller skära ut delar. Man använder ett speciellt lim istället för slicker för att foga samman delarna. Detta är inget vi kommer att ta in till våra kurser, det är väldigt exklusivt och ganska svårjobbat. Men en kul grej att prova om man vill göra små delikata saker. Nu står det och väntar på bränning, det ska bli spännande att se hur det beter sig i ugnen!