måndag 29 februari 2016

onsdag 24 februari 2016


ERIK VISAR 2

Erik fick feeling igår och tillverkade ett verktyg som han sett på nätet. Det är en slags stämpel som gör fina mönster i lädermjuk lera. Kolla in! Blir säkert väldigt fina skiftningar med glasyr på.

GLASYRPROVER

Igår var det tillverkning av provstavar i vår nya lera "Indian Summer". Och så har vi gjort prover på några glasyrer som förhoppningsvis fungerar bra på våra olika leror. Vi hoppas att vi hittar något fint så att vi kan ta in någon ny färg i sortimentet. Fortsättning följer!
 


onsdag 17 februari 2016MUD MARKET PÅ BESÖK

Igår hade vi besök av Elisabeth från Mud Market, som demonstrerade verktyg och annat smått och gott som man kan tänkas behöva som keramiker. Det var främst för Keramikskolans elever, som kanske startar upp en egen verkstad så småningom. Men vi var fler som var intresserade, både kursledare och deltagare på våra vanliga kurser. 
Så många fina verktyg, som karameller! Vi fick också se prover på olika engober, glasyrer och leror.

onsdag 10 februari 2016


ERIK VISAR

Igår visade Erik hur man kan göra en kavlad kopp. Många är inställda på att det är drejning som gäller när man vill göra brukskeramik, men kavling är en jättebra och enkel metod för t.ex. koppar. Att kavla kan vara ett bra första steg om man är nybörjare, så att man bekantar sig lite med leran och dess egenskaper. Man kan göra egna stämplar som man rullar eller trycker in i leran, eller så hittar man något där hemma som ger fina mönster.
KURSERNA I GÅNG!

Nu råder det full aktivitet i verkstaden igen. Det är roligt att se både nya och gamla ansikten! Keramikskolan tjuvstartade redan vecka 4 och här kommer några bilder från deras första vecka. Keramikskolan brukar börja terminen med att dreja i lergods, då får de också prova på engobering och dekor.

 Full koncentration.

 Här tränar alla på samma form, på rad!

 Engobeprover.

Nydrejade krukor på tork i fönstret.