söndag 27 september 2015INSAMLING

Vi har startat en insamling för att stödja UNHCR´s arbete för syriska flyktingar. Tanken är att sälja keramik som vi kursledare gjort som undervisningsmaterial. Pengarna går oavkortat till UNHCR och ni kommer att se resultatet här på bloggen när insamlingen är slut. Kom gärna förbi skyltfönstret mot Haga Östergata och kolla in vilka fina saker som finns att köpa. Så stödjer man en god sak på köpet.
Välkomna!


torsdag 24 september 2015


RESULTAT GLASYRTEST

Så här blev glasyrproverna som vi gjorde förra veckan. De ser fina ut båda två och verkar funka fint på alla våra fyra leror. 605 "Porslin" är halvtransparent och får en sidenmatt/halvblank yta. Den slår mot grått och är fin som den är, men säkert  också på någon av våra engober. 
Den andra heter 600 "Fågelägg". Det är en ljusgul/beige glasyr med järnprickar. Den är halvmatt, men blir "torr" på vår bruna lera (591).
Eftersom två av våra ljusa glasyrer (5775 Rosenkvarts och 2484 Gul-vit) inte finns att beställa mer så får dessa bli ersättare!Vi har även en ny blandglasyr som vi kallar Blandglasyr 1, det är en blandning av glasyrrester från utgående glasyrer. Den blev väldigt fin, typ turkos/mint med prickar! Tyvärr kan vi inte göra om den, special edition!


söndag 20 september 2015
NYA GLASYRPROVER

Dags igen att testa några nya glasyrer. En av våra mest använda glasyrer, Rosenkvarts, har utgått så nu måste vi hitta en ny ljus glasyr som är lika användbar. Här är det två glasyrer från Tärn som testas, Fågelägg och Porslin, vad tror ni om det? Återstår att se resultatet imorgon när ugnen töms.


torsdag 3 september 2015VÅRA HELGKURSER

Här är helgkurserna vi erbjuder denna höst! Det har varit väldigt många intresserade denna termin och vi är väldigt glada att alla dessa helgkurser redan är fulla. Men hör gärna av dig till oss för säkerhets skull, ibland blir det avhopp eller så kan du sätta upp dig som reserv. Ring expeditionen på 031-774 31 10 och få senaste uppdateringen om kurserna och anmälningslistorna.