söndag 26 april 2015


BILDER FRÅN HELGKURSEN 
KERAMIK FÖR TRÄDGÅRDEN

Vilken lyckad kurs det blev förra helgen! Så kul att jobba med idéer för trädgården! Det blev både fågelbad, krukor, amplar, blommor och ljuslyktor. Söndagen den 10 maj träffas vi igen för att glasera, fler bilder kommer när allt är färdigbränt! Blir du sugen på att gå en "Keramik för trädgården-kurs"- håll utkik när höstens program läggs ut på www.abf.se/goteborg den 18 juni.
onsdag 15 april 2015

ENGOBERING MED TIDNINGSPAPPER
Beata på Keramikskolan jobbar med krukor där hon sparat ut mönster med hjälp av tidningspapper. Leran ska vara läderhård och tidningspapperet fuktas för att fästa ordentligt på leran. Man kan klippa eller riva ut mönster i papperet. Engoben läggs på med pensel och det gör man lättast genom att låta krukan snurra och hålla penseln stilla. När engoben torkat lite, men fortfarande är fuktig, tar man en nål eller en vass kniv och pillar upp en flik av papperet och drar loss det försiktigt. Voilà!
onsdag 1 april 2015


GLAD PÅSK!

Vi vill önska alla en riktigt Glad Påsk! Keramikavdelningen är stängd alla röda dagar och veckan efter påsk (v15) gör alla Eriks dagkurser ett uppehåll. De flesta kvällskurserna kör på som vanligt. Fråga din kursledare om du är osäker. Njut nu av våren och ha en riktigt skön påskhelg!


FÖNSTERUTSTÄLLNING OCH ENGOBEPROVER

Nu har de fina figurerna som var med i ett annat inlägg fått borst! De finns nu att beskåda i vårt skyltfönster mot Haga Östergata. I fönstret intill har päronkvistarna börjat slå ut.
Ibland utgår vissa av våra glasyrer ur sortimentet. Det beror oftast på att leverantören slutar sälja glasyren, och vi kan inte längre få tag på samma utan får försöka hitta en liknande. Nu är det den transparenta matta glasyren som utgått och vi kommer snart att ersätta den med en snarlik. Då är det bara att göra nya engobeprover, eftersom glasyrerna tar fram färgerna i engoben på olika sätt.