onsdag 25 februari 2015


KERAMIKSKOLAN
 
På Keramikskolan jobbar eleverna just nu med burkar med lock och Eva visar hur man beskickar.
Kika gärna in i fönstren mot Haga Östergata och kolla in nya koppar och krukor!

 
 
 
 

 
KATTER OCH FÅGLAR
 
Förra veckan låg det en svart katt på en av hyllorna, men den låg inte kvar när jag skulle fota. Istället hittade jag en vit katt och flera fåglar!
 

måndag 16 februari 2015

 
NYTT PÅ HYLLORNA
 
I takt med att kurserna nu är i full gång, fylls hyllorna med nya, fina saker. Här syns keramik i de olika stadierna. Bild 1, här står saker på tork i väntan på första bränningen. Bild 2, en katt ligger och väntar på att glaseras. Bild 3, en färdigbränd figur.

 onsdag 11 februari 2015


 
NYA GLASYRER!
 
Denna termin har vi fyra nya stengodsglasyrer. Två gröna; en vårgrön och en mörkare grön med prickar. Sedan har vi en blå, som lustigt nog heter Saffran. Och så en ny "blandglasyr" som vi kallar VT-15. Det är en blandning av gamla rester från utgående glasyrer, som blev fint ljusblå med prickar.
Så testa på!

 
 
 

fredag 6 februari 2015


NU HAR KURSERNA STARTAT!

Denna vecka har våra dag- och kvällskurser dragit igång. Välkomna alla nya och gamla deltagare! Det är så roligt att möte er entusiasm och iver över att sätta igång igen efter ett långt uppehåll. Det ringlas, kavlas och drejas i en härlig blandning! Detta är en bild från förra terminen, små husdjur bara några centimeter stora.