onsdag 26 november 2014


TEMA LJUS
 
I ett av våra skyltfönster visar Karins fredagsgrupp sina alster på tema LJUS. Här är bilder på några av sakerna.
  

fredag 14 november 2014


FÄRDIGBRÄNDA FIGURER OCH KRUMELURER!

Här är en del av det som gjordes på höstlovskursen FIGUR OCH KRUMELUR! Målade med engober och med en transparent glasyr över.onsdag 12 november 2014

 
GLASYRPROVER
 
Under hösten har vi gjort en hel del glasyrprover med förhoppningen att kunna ta in lite nya glasyrer i vårt sortiment. Vissa glasyrer utgår och då måste vi hitta ersättare. Tanken var att vi skulle presentera ett par nya glasyrer redan i början av terminen, men tyvärr har vi inte hittat någon som passar ännu.
Det är så mycket som man måste ta hänsyn till, glasyren ska funka på alla våra olika leror, utan att bli för torr, krypa eller rinna. Den måste vara lätt att röra upp och inte sedimentera i hinken. Glasyren måste även vara ok ur hälso- och miljösynpunkt. Men vi fortsätter att blanda prover och hoppas att vi innan nästa termin hittar några snygga, härliga glasyrer. För det är alltid roligt med något nytt!
 
Nyglaserade provstavar som ska brännas.
 

onsdag 5 november 2014


NÅGRA BILDER FRÅN HÖSTLOVSKURSEN

Förra veckan hade vi ett gäng unga kreatörer på besök i verkstan. De gick kursen FIGUR OCH KRUMELUR. Det resulterade i en samling fantastiska figurer som nu väntar på att bli glaserade och brända. Kursledaren Karin hade förberett en massa delar som hon drejat i olika former och de kunde barnen använda sig av för att bygga ihop olika skapelser. De använde även tryckformar för att få fram olika detaljer att fästa på figurerna. Fler bilder kommer när allt är färdigbränt!