onsdag 24 september 2014HÖSTLOVSKURS FÖR BARN 10-13 ÅR
 
 Välkommen till keramikverkstan alla höstlovslediga barn! Kom och skapa din egen figur, djur, robot eller fantasibygge. Kombinera drejade former med delar gjorda i tryckform och ge dem ett eget uttryck med unika detaljer. Ingen tidigare erfarenhet krävs, bara din fantasi!
27, 28, 29 oktober kl. 10.00-12.15. Kostnad 720kr. Material och bränning ingår i priset. Ledare är Karin Esbjörnsson. Välkommen med din anmälan!
tel: 031-774 31 10, mail: 095.anmalan@abf.se eller via webben.
 


EXTRAINSATT KERAMIKKURS FÖR
FÖRÄLDRAR OCH BARN!
 
Nu har du chansen att anmäla dig och ditt barn till en prova-på-helg i november! Vår ordinarie kurs blev full direkt, så det här är en möjlighet för alla som inte fick plats.
Kursen kommer att hållas lör-sön den 8-9 november, plus sön den 23 november då man glaserar. Tiderna är 10-13 första helgen och 9:30-12:30 på glaseringsdagen. Kostnad 790 kr per person, inklusive material och bränning. Kursledare är Karin Esbjörnsson.
Man får prova på att tumma, kavla, skulptera och även dreja om man vill det.
Ett tillfälle att göra något mysigt och kreativt tillsammans med sitt barn eller barnbarn!
För anmälan, ring 031-774 31 10
 
 
 

onsdag 17 september 2014


 
KERAMIKSKOLAN
 
På Keramikskolan är det full fokus på drejning. Just nu tränar eleverna på att dreja cylindrar som senare ska utvecklas till vaser. Cylindern är en grundform som är bra att träna på eftersom det är utgångspunkten för många andra former. Här tränar de på att känna av så att det blir rätt tjocklek på botten och att väggarna blir jämna. För att kolla om man lyckats kan man skära itu cylindern så att man ser resultatet i genomskärning.

 


 
 

tisdag 16 september 2014NU ÄR KURSERNA I FULL GÅNG!

Här är det måndagskursen kl 09:00 som är i skapar-tagen. Det drejas, beskickas, skulpteras, ringlas och engoberas som om sommaruppehållet varit alldeles för långt!

Ho ho! Ringlad form undersöks och godkänns för vidare påbyggnad.


Kursledaren Erik pratar form och uttryck.
Erik visar beskickning. Beskickning är när när man svarvar botten på en drejad form med hjälp av en slinga. Beskickar gör man för att ta bort den överflödiga leran som ofta finns kvar efter drejning och för att få ett fint och jämnt avslut på formen. Man kan även svarva en fotring om man vill.


Hans målar lertavlor med engober.
Engobe är en flytande lera som är infärgad med olika oxider och färgkroppar. Engobe kan man hälla, doppa, spruta, skvätta eller pensla på läderhård lera för att skapa olika mönster. Det krävs en glasyr över engoben för att den ska bli blank.


Erik formar ett moln.

fredag 5 september 2014HELGKURS I DREJNING

Denna helg har vi en helgkurs för nybörjare i drejning med kursledare Staffan Sundberg. För dig som inte kunde denna helg kommer fler chanser! Den 17-19 oktober finns fortfarande platser kvar på Erik Krouthéns kurs. Erik håller även en kurs den 26-28 september, men den är fullbokad redan.
Anmäl dig nu! Välkommen!