torsdag 24 april 2014


HÄMTDAGAR!


Terminen närmar sig sitt slut.. För de flesta kurserna är det sista gången nästa vecka, vissa kurser har haft uppehåll under röda dagar och håller på lite längre. Nu har vi satt upp lappar där man kan se tiderna för att komma och hämta sina saker. Det är fullt med fina saker på hyllorna som ni nu kan ta hem och förgylla era hem och trädgårdar med.
Bloggen gör inte sommaruppehåll förrän efter midsommar, så håll utkik här efter fler bilder från keramiken!tisdag 15 april 2014


GLAD PÅSK!

De senaste veckorna har det tillverkats både hönor, kycklingar och ägg. Här följer några färgglada bilder på saker som förgyller våra fönster just nu. Nu tar vi på keramikavdelningen snart ledigt några dagar. Långfredag - Annandag påsk är avdelningen helt stängd. Vi önskar alla en solig och skön påskledighet! 
onsdag 9 april 2014

 
GLASERING OCH DREJNING PÅ KERAMIKSKOLAN
 
Full fart även på Keramikskolan igår. Fokus ligger på drejning som ni ser.
 
 
 

BILDER FRÅN TISDAGSGRUPPERNA
 
Igår var det många fina arbeten i gång. En del drejar och andra bygger för hand, antingen genom att kavla eller ringla. På sista bilden visas en teknik där man lägger kvistlack (eller shellack) som ett mönster på läderhård lera. När lacken torkat tar man en fuktig svamp och gnuggar hela området runt lacken. På så vis torkar man bort leran runt om, och mönstret framträder med lite reliefverkan. Lacken bränns bort i ugnen och man kan glasera som vanligt. På den lilla blå krukan bredvid fatet kan man se hur resultatet kan bli.
  


onsdag 2 april 2014


VÅRA SOMMARKURSER!

Här kommer en presentation av våra populära sommarkurser. Kursen i glasyrteknik är ny-insatt och finns inte med i katalogen. Men nu går det bra att anmäla sig! Kursen leds av Erik Krouthén och hölls även förra året och var mycket uppskattad. Den passar dig som vill kunna blanda egna glasyrer, och färga in dem som du önskar. Anmälan till våra sommarkurser gör du här.
En hel vecka med bara drejning! Vem drömmer inte om det? Marc är en av våra mest erfarna drejare och du kommer garanterat att nå nya nivåer.
Gillar du mönster och färg så ska du ge dig själv en kursvecka i tryckteknik. Det är lätt att bli biten! Eva leder dig genom oändliga möjligheter.