måndag 24 februari 2014

 
DEKOR-KURS START 19 MARS
 
 
En sjuveckors-kurs med fokus på dekor. Vi arbetar på traditionellt sätt med engober på lergods. Engobe är en infärgad, flytande lera som läggs på när godset fortfarande är fuktigt. Godset bränns sedan med en transparent glasyr så att engobens färg lyser igenom. Du får prova på flera olika sätt att använda engobe, t.ex. hälla, doppa, penselmåla eller dekorera med bollspruta. I slutet på kursen går vi igenom fler dekormetoder som t.ex. måla med under- och påglasyrfärger, dekorfärger och oxider, på både lergods och stengods. Du behöver ha viss erfarenhet av keramik. Sju onsdagar med start 19 mars. 7 x 7 timmar. Kostnad 2 230 kr. Ledare är Eva Falk.

 
 
I KERAMIKSKOLANS FÖNSTER
 
Koppar och skål av Stina Öberg, som går TRYCK OCH SCREEN på onsdagar.
 


 
 
HELGKURS 4-6 APRIL - DREJA STORT
 

Ägna en helg åt att utveckla dina kunskaper i drejning! Den här kursen passar dig som kan grunderna men vill komma vidare. Här får du möjlighet att centrera och dreja lite större format. Drömmer du om att kunna dreja vida fat eller höga vaser? På den här kursen får du hjälp med tekniken och de rätta greppen.
Många vågar inte anmäla sig på fortsättningskurser eftersom man är rädd att det ska vara för avancerat, men vi har erfarna kursledare som hjälper dig på den nivå du är. Dreja stort kan för vissa låta svårt, men stort behöver inte vara jätteformat. Det kan vara att man stannat på en viss höjd och behöver öva, för att komma till nästa nivå.
Välkommen med din anmälan! 4 - 6 april. Kostnad 1760 kr. Ledare är Staffan Sundberg.
För mer information och anmälan, gå in på vår hemsida eller ring 031-774 31 10

tisdag 18 februari 2014

 
 
I FÖNSTRET
 
Blomkruka av Erik Krouthén som är kursledare dagtid.

Vas av Marc Dagorn som är kursledare kvällstid.
 
Fåglar gjorda av en av våra duktiga deltagare.
 


GÅ EN HELGKURS!
 
KRUKOR OCH PLANTERING 28-30 MARS
Kickstarta våren med att göra en alldeles egen kruka eller planteringskärl till balkong eller uteplats. Skapa fritt utifrån vad du vill plantera, det kan bli en grupp med mindre krukor eller också kan du lägga tiden på att skapa något riktigt stort. Välj själv arbetsmetod, dreja, kavla, ringla eller skulptera. Ta gärna med skisser och idéer, så diskuterar vi hur man bäst genomför dem. Ledare är Åsa Greaker. Pris 1760kr. Anmäl dig här! Eller ring 031-774 31 10
 
 
 

onsdag 5 februari 2014


 

OCH DEKOR...

 

NÅGRA KLIPP FRÅN KERAMIKSKOLAN!
På Keramikskolan är det full aktivitet. Här kan du se lite av vad som händer just nu.

 
DREJNING:
 
 
 
 
 
 
 

tisdag 4 februari 2014


NY TERMIN, NYA GLASYRHINKAR!


Nu har vi bytt ut alla slitna glasyrhinkar mot nya! Vi försöker att ha så få hälsofarliga glasyrer som möjligt i sortimentet. De vi har, är märkta med orange etikett och ska hanteras med försiktighet. Det gäller framför allt när glasyren torkat och är "dammig". Dammet sprids i luften vi andas. Stå i dragskåpet när du skrapar bort glasyr som torkat.