onsdag 25 september 2013


 
HELGKURSER I DREJNING
 
Nu till helgen, 27-29 september, är det dags för höstens första helgkurs i drejning. Den 18-20 oktober följer nästa. Båda kurserna är fulltecknade sedan länge, men misströsta inte! Om du inte får plats denna termin så kommer fler tillfällen till våren. Det är Erik Krouthén, på bilden nedan, som leder våra två mest populära helgkurser i höst!


onsdag 18 september 2013


 
En kurs för höstlovslediga barn!
 
 
Har du barn i åldern 10-13 år, som gillar att skapa och vara kreativ?
Under höstlovet finns chansen att gå en kurs som heter ALIEN ROBOTS VS CLAY MONSTERS!
Här får man skapa sin egen fantasivarelse; en robot, rymdprinsessa eller kanske en drake. Kursledaren Chris Vicini visar hur man kan kombinera drejade former med delar gjorda i tryckform. Därefter kan man sätta på unika detaljer och måla dem med färgade glasyrer. Ingen tidigare erfarenhet krävs, bara skaparlust och fantasi!
Kursen pågår mån-ons 28-30 oktober mellan 10:00-12:15 i våra lokaler på Södra Allégatan 1B Pris: 700kr inkl. material.
Anmäl via vår hemsida eller ring 031-774 31 19

onsdag 11 september 2013

En rolig bild från förra terminen.
Några hundar sitter i fönstret och tittar ut. Ett fint exempel på hur man på ett personligt sätt kan jobba med lera. Dessa är gjorda i en grov chamotterad lera och målade med oxider/glasyr.

tisdag 10 september 2013
Nu är kurserna igång igen!
 Höstterminen har startat och vi hälsar alla gamla och nya kursdeltagare varmt välkomna till en kreativ och lärorik termin på keramikavdelningen. Nu är materialförråden fyllda med leror och glasyrer så det är bara att köra igång! Chris, som är kursledare och tekniker har gjort nya fina gipsformar, så ta en titt på gipshyllan. Inom kort kommer också två nya glasyrer, som just nu står och väntar på att provbrännas. Om resultatet blir bra så finns de i vårt glasyrsortiment nästa vecka.