tisdag 26 mars 2013
Glad Påsk!

Nu tar de flesta av kurserna påsklov och vi på keramiken önskar alla en skön ledighet. 
De här fina äggen och lergodset på bilderna här under, har elever på Keramikskolan gjort. 
Vill man se mer av deras arbeten, titta förbi Keramikskolans fönster mot Haga Östergata.måndag 18 mars 2013Nu har halva terminen redan gått..

..men framför oss väntar ytterligare sex veckor med keramik. Så än det finns massor av tid att göra fina alster. Nu till helgen håller Erik Krouthén en helgkurs i drejning. Den är fulltecknad sedan länge, men Erik kommer ha helgkurser även till hösten, så misströsta inte. Vill man gå en hel vecka och verkligen få tid att träna drejteknik, så kommer Marc Dagorn att hålla en drejkurs veckan efter midsommar. Mer information finns på hemsidan, så kolla där!


fredag 15 mars 2013


Vårtecken på keramikavdelningen

Bland allt fint på hyllorna tittade dessa småttingar upp. Nu är väl ändå våren här!onsdag 6 mars 2013


Dekor och Screentryck på lera
Nu är det snart dags igen! Den 20:e mars startar den populära kursen Dekor och Screentryck på lera, som hålls av Eva Falk. Där får du chansen att lära dig olika tekniker för att kunna föra över foton, teckningar eller mönster på lera.
Kursen startar med att man får prova på enkla dekormetoder som tryck med svamp, linoleum och skapa mönster med utskuren plastfilm. Därefter lär man sig hur man för över ett motiv i en screenram, och via papper för keramiskt tryck överför det på keramiken. Du gör själv plattor och egna former att provtrycka på under kursens gång.
Kursen pågår under 7 veckor, varje onsdag 9.30-15.30
Det finns fortfarande platser kvar, så ta chansen att lära dig mer om dekor och dess obegränsade möjligheter!
Har du frågor om kursen, ring Eva Falk 0739-95 29 45
För anmälan, ring 031-774 31 10 eller 095.anmalan@abf.se