tisdag 30 oktober 2012

Halloween: bus eller keramik!


 

Det här var det läskigaste vi kunde hitta just nu, på keramiken:
Happy Halloween till er alla!!
Glöm inte ladda med godis eller nåt fint i keramik, annars råkar ni ut för bus:)

En del av våra kurser har gjort uppehåll för höstlovet men flera grupper kör på i vanlig ordning.
Två tredjedelar av terminen har nu gått, och aktiviteteten på keramiken brukar vara intensiv de sista veckorna när mycket ska bli färdigt till jul.
Samtidigt färdigställs planeringen av vårens kurser, så det händer mycket på samma gång. I början av december släpps kursutbudet för vårterminen 2013 på webben. Redan då kan du gå in och anmäla dig.

tisdag 16 oktober 2012

Odrejat! HelgkursEn till helgkurs är strax på gång!
Det är lätt att tänka att keramikkurser alltid handlar om att lära sig dreja. Och visst är det roligt men även svårt. Missmodet smyger sig in ibland när man tragglat centrering av klösar en termin och det i alla fall inte vill lossna, man vill ju helst åstadkomma något konkret och snyggt. Och titta här, inte en enda av de här sakerna är drejade! De här fantastiska alstren är tummade, ringlade, kavlade modellerade och skulpterade i lera. Mönster och strukturer har åstadkommits med fingrarna, med tyger, med gamla köksattiraljer och med olika keramikverktyg.
Helgkursen Odrejat  med Chris Vicini den 9-11 november handlar om hur du kan skapa keramik - både skulpturer och bruksgods - i en rad tekniker. Du får lära dig grundläggande skulpturmoment och att arbeta med ytor, strukturer och olika verktyg för att nå fram till ett spännade och personligt uttryck. Verkar det kul? Då ska du anmäla dig här!

tisdag 9 oktober 2012

Extra helgkurser i drejning!


 
Extra helgkurser i drejning!
Erik Krouthén håller helgkurser i oktober och november:
Tillfälle I lördag-söndag 20-21 oktober kl. 10-16 med en extra lördag för glasering den 10 november kl. 10-13.
Tillfälle II lördag-söndag 17-18 november kl. 10-16 med en extra söndag för glasering den 2 december kl. 15-18

Anmäl dig på telefonnummer: 031-774 31 10 alternativt 095.anmalan@abf.se

Tag chansen att fördjupa dina drejkunskaper. Ni som redan går terminskurser i keramik vet hur snabbt tiden går - så mycket man vill hinna med på den där en-och en halvtimman - så fort man fått kläm på centreringen är det dags att börja plocka ihop:)
En helgkurs är något helt annat, ett lugn infinner sig och du hinner verkligen komma underfund med de olika drejgreppen, så att du gör framsteg.


Kurserna kostar 1650:- per kurs. Kostnad för material och bränning tillkommer.