tisdag 25 september 2012

Helgkurs Tekanna

Vi tar fortfarande emot anmälningar till helgkursen Tekanna den 6-7 oktober!
Ring 031-774 31 10 eller anmäl dig direkt här!

Dekor-och screentryck! Frossa och njut i sju veckor!


Snart snart är det dags för kursen Dekor-och screentryck på lera igen!
Frossa och njut av roliga bilder och spännande tekniker som definitivt sätter både personlig prägel samt en kul och annorlunda touch på din keramik.

Start onsdag 24 oktober kl.9.30 (vecka 43) - du kan anmäla dig fram till och med vecka 42.
Under sju onsdagar lär du dig allt om hur du trycker bilder på lera (läderhård, skröjbränd och glasyrbränd), vilka material man använder, samt hur du preparerar dina egna screentrycksramar.

Tillsammans med kursledare Eva Falk börjar vi med enklare dekormetoder på lerplattor: tryck med skumgummisvamp, skurna linoleumtryck och schabloner av utskuren plastfilm.
Vi tillverkar föremål att trycka bilder och motiv på.
Därefter går vi igenom hur man för in bilder i en screenram och sedan via särskilda papper för keramiska tryck för över motiven direkt till din platta, vas eller mugg.

Till kursen tar du med dig egna bilder som kan vara foton, teckningar eller mönster. Ramar för screentryck finns här hos oss. Efter kursens slut kan du köpa den ramen. Har du egna ramar sedan tidigare går det givetvis bra att ta med dem.
På bilderna syns några av de fantastiska sakerna som gjordes på den senaste sommarkursen i Dekor-och screentryck. Visst är det häftiga motiv!

Dekor-och screentryck är en specialkurs inom keramikskolan, som bedrivs på dagtid, onsdagar 9.30-15.30. Du behöver inte ha gått keramikskolan innan men det är bra om du har en viss erfarenhet av keramik för att bäst kunna tillgodogöra dig kursen. Pris 2100 kr. Kostnad för maeterial och bränning tillkommer. Ring oss på telefon 031-774 31 10 eller anmäl dig direkt här!

tisdag 18 september 2012

Höstens godaste kopp te serveras ur tekannan du gjort själv

 
 
Kulna höstkvällar tillbringas helst med en kopp rykande varmt och gott te. Tänk att få servera teet ur en tekanna du gjort själv! Det kan bli verklighet nu!
Tekanna - helgkurs 6-7 oktober samt 28 oktober.
Vi ägnar helgen åt det som brukar kännetecknas som krukmakeriets signum, nämligen tekannan!
Lördagen och söndagen fördjupar vi oss i tekannans alla delar fot, kropp, lock, hänkel och pip.
En extra söndag, 28 oktober, ägnas åt glasering av de färdiga tekannorna.
Som deltagare kan du ha mer eller mindre erfarenhet av drejning sedan tidigare, Marc lotsar alla deltagare, gamla som nya, utifrån vars och ens individuella kunskapsnivå, genom alla de olika drejmomenten. Du kommer garanterat få med dig din egna tekanna hem från kursen, samt en rolig och givande helg! Välkommen med din anmälan!
 


tisdag 11 september 2012

Hej Höst! Keramiken är igång!

Hej Höst! Kurserna är igång på keramiken!
Många kurser är fulltecknade men det finns platser kvar, t ex på helgkurserna. Kolla vår hemsida för information.
Ganska snart kommer hyllorna digna av nya alster som väntar på att brännas. Vi hoppas såklart på att få visa en del av dem i våra fönsterutställningar under hösten. Håll utkik alla förbipasserande:)
De här fantastiska hundhuvudena fanns i vårt fönster precis innan sommaruppehållet. Begåvade Elin som gick på kurs för Chris Vicini på tisdagkvällar hela våren, lät oss låna dem och det blev en jättefin utställning. De gör sig väldigt fint på bild också.
Nu ser vi fram emot många fler fantastiska verk - ha en finfin keramikhöst!