onsdag 22 augusti 2012

Nya böcker

Vi har ett bokskåp på ABF keramik där man som kursdeltagare får lov att botanisera så mycket man vill för att inhämta kunskaper och inspiration! Här finns facklitteratur och tidskrifter inom ämnet keramik.
Vi prenumerar på tidningarna Ceramics Review och Tidskriften Svenskt Konsthantverk.
I år fyller vi på med några nya böcker också: bland annat The Pot Book av Edmund de Waal, The Ceramics Bible av Louisa Taylor, Keramikens revolutionär Anders Bruno Liljefors av Gösta Arvidsson samt Frida Anthin Bobergs Fabulös keramik som fick mycket positiv uppmärksamhet - åtminstone i den här branschen - när den kom ut förra hösten. Med sin läckra formgivning och tydliga foto samt budskapet att det finns hur många genvägar som helst till att lära sig göra fantastisk keramik, är lätt att förstå varför:)


Kul också att det nu börjar komma mer svensk facklitteratur inom ämnet - det har såklart funnits tidigare också men har tyvärr sett lite grå och trist ut och inte känts varken tilltalande eller lättillgänglig - en annan riktigt bra bok som vi köpte in till förra hösten var Keramik, tekniker och inspiration av Elisabeth Lindberger och Mita Lundin. Även den en snyggt formgiven bok som på ett bra och överskådligt sätt beskriver samtliga tekniker inom keramik, både nybörjarprojekt och mer avancerade.

onsdag 15 augusti 2012

Snart börjar keramikkurserna!


Nu är vi tillbaka efter sommaruppehållet!
Har du fått det nya kursprogrammet? Om inte, ladda ner den som pdf eller kontakta ABF Göteborg så får du den hemskickad. Den finns också på biblioteken runt om i stan. Eller gå in på webben!
Förutom kursprogrammet och websidan har keramiken sin egna folder där vi presenterar vårt kursutbud lite utförligare. Den finns också på biblioteken eller hör av dig så får du även den hemskickad!
Det är förresten vår kursledare Åsa som är med på bild - vill du gå kurs just för henne, klicka här, här eller här:)