tisdag 22 maj 2012

Sommarkurserna närmar sig!

Fortfarande finns platser kvar på våra sommarkurser! Här kan du anmäla dig!
Kursen "Skulptera i porslin"  handlar om figuriner. Figuriner d v s figurer i porslin var enormt populära under 1700-talet, de användes som bordsdekorationer. Kursen leds av Chris Vicini som specialiserat sig på bland annat figuriner i porslinslera: med hjälp av skulpturverktyg och små tryckformar modellerar han fram djur, blommor, figurer och ornament i skiraste porslin som glaseras och bränns. Resultatet blir fantasifullt och mycket dekorativt.
Leran vi jobbar med heter CS970 och är en fin, mycket vit porslinslera som är väl lämpad att forma små findetaljer i. Den blir vacker som den är efter bränning, oglaserad eller med transparent blank glasyr. Vi har också keramiska dekorfärger i flera kulörer.
Kom och gör din egen moderna 2000-talsfigurin!
Skulptera i porslin 25-29 juni kl. 9.30-15.30 1800:- (kostnad för material och bränning tillkommer)
Dina saker bränns efter kursens slut och kan hämtas när vi öppnar åter efter semestern.


"Dreja" leds av Marc Dagorn. En rolig och kreativ vecka där vi övar grunderna i drejning om du är nybörjare, finslipar centrering och grepp om du redan drejat en del tidigare samt testar nya idéer och större format om du är van drejare. Prova att dreja trekantigt, facetterat, på klös, i sektioner och att skulptera med drejade delar. Allt är möjligt och alla är välkomna!
Dreja 11-15 juni 9.30-15.30 1800:- (kostnad för material och bränning tillkommer, dina saker bränns efter kursens slut och kan hämtas vid senare tillfälle) Anmäl dig här på direkten eller ring vår kursbokning på telefon 031-774 31 10

tisdag 8 maj 2012

Djur på keramikavdelningen

Det är lätt att tro att keramik bara handlar om drejning, men så är verkligen inte fallet. Djurskulpturer är ett vanligt förekommande inslag på keramiken. Här är några. Fler kommer.