onsdag 24 augusti 2011

Öppet Hus lördag 27 augusti

På lördag har vi öppet hus!
Välkommen att se vår fina keramikavdelning och träffa ledarna Eva Falk och Kaisa Pettersson som visar och berättar om dekor-och screentryck på lera samt drejning och dekorering.
Vi finns i bottenplanet på Södra Allégatan 1B.
På våning 2 i samma hus finns avdelningarna konst, dans och textil där du också kommer att kunna träffa ledare, prova på och se dig om.

Anmäler du dig till en kurs under öppet-hus får du 10% rabatt på ordinarie kursavgift.

Här kan du se schema för de olika aktiviteterna under öppet hus.

Välkommen!

måndag 15 augusti 2011

Folkloristiska försommarkvälls-fat färdiga!

Kolla så mycket fint det kom ut ur ugnen efter sommarkursen Folklore i försommarkväll!
Den här kursen leddes av Kaisa Pettersson som har stor erfarenhet av att arbeta med lergods och engobedekorer. Kaisa leder kurser här på ABF keramik även under terminerna, ett gyllene tillfälle att ta del av hennes kunskaper finns på tisdagskvällar:)

Sommarens kurs i dekor-och screentryck

I juni hölls kursen i dekor-och screentryck på lera med ledaren Eva Falk. Där lärde vi oss att föra över foton, teckningar och mönster på läderhård lera som sedan glasyrbrändes. Vi arbetade med silkscreenramar och keramiska dekorfärger. Det gick fint att trycka på utkavlade plattor såväl som drejade, runda föremål.
Tydligast blev tryck med svart eller koboltblå dekorfärg men även kulörer som rött blev fint återgivna efter bränning, särskilt mot en botten av ljus lera alternativt vit engoberade ytor.
Vi hann med mycket på fem dagar - proppfull ugn!