torsdag 9 december 2010

Avslut på terminen


Nu är det sista veckan på keramiken, men nästa vecka kan man hämta sina glaserade saker.
Anna våran tekniker är här
måndag 13/12, onsdag 15/12 och fredag 17/12  mellan kl 10 - 17.
Efter den 17:e är det stängt och vi önskar er alla en
God Jul och gott nytt år! från oss på på keramikavdelningen:)

tisdag 7 december 2010

Det lackar mot jul på keramikskolan!

Här ligger våra keramiklokaler, alldeles bakom Järntorget i Göteborg. Du har kanske gått förbi och tittat in på allt som händer eller sett våra fönsterutställningar. Om inte så kommer här lite bilder.Här är Eva Falk, lärare på Keramikskolan som demonstrerar hur man drejar ihåliga former för en av eleverna.  


Det är näst sista veckan på terminen och alla jobbar på för att hinna klart.
Lisa glaserar ljusstakar och drejar krukor på en gång.
Idas vinterskål i oxidationschün, står i fönsterskylten.Nybrända hästar.Denna månadens utställare i ljusboxen var Barbro Pettersson med sina fantastiska drakar.
Barbro går på keramikkurs för Erik Krouthén på torsdagar.


Den här gnagaren har Chris Vicini gjort som demonstration, den står och vaktar i vårat fönster. Chris är lärare för en klass på tisdagskvällar i keramik. Se mer på länken intill.


foto: Erik Krouthen

onsdag 1 december 2010

Keramikskolan på ABF

Keramikskolan är en ettårig grundutbildning med start på hösten. Utbildningen ger dig fördjupade tekniska och konstnärliga kunskaper inom keramiskt hantverk. Den lämpar sig både för dig som vill söka vidare till högre keramikutbildningar och för dig som vill arbeta vidare på egen hand.
Du bör vara lite bekant med material som lera och glasyrer och ha förkunskaper som ligger på kvällskursnivå eller motsvarande gymnasiets bildundervisning.
På keramikskolan får du lära dig det keramiska hantverkets grunder så som drejning, dekor, glasering, ugnslära, sättning och bränning. Keramikskolan lägger dessutom stor vikt vid att utveckla din konstnärliga medvetenhet och lär dig arbeta med form, färg och skisser.

Undervisningen är anpassad efter individuella behov, med regelbundna genomgångar av nya moment. De båda terminerna delas upp i olika teman. Vi börjar med cylinderformen och fortsätter med mer avancerade former som t ex tekannor. Men det finns förstås utrymme för individuella önskemål.
Föreläsning av glasyrteori kommer att ske en till två dagar per läsår. Du kommer äver bekanta dig med rakubränning och i mån av tid besöker vi utställningar och konsthantverkskooperativ.
Vill du veta mer om denna spännande kurs ring gärna Eva Falk som är huvudlärare på Keramikskolan. Eva har telefonnr: 0739-952945 eller kolla in ABF på länken till höger.
Välkommen!
(foto:Erik Krouthen)